Referanser

Før jeg startet mitt samarbeid med Benjamin i webcoaching.no, så hadde jeg lite eller ingen kunnskap spesielt rettet mot styrketrening. Skulle jeg trene så var det enten sykling eller en joggetur.

Med et treningsprogram som er tilrettelagt for meg, enkel og oversiktlig nettside og ikke minst en coach som var tilstede når jeg hadde spørsmål og når jeg trengte litt støtte og motivasjon, var det enkelt og komme i gang med styrketreningen. Med 2 småbarn, jobb og en rygg og skulder som ikke ville samarbeidet, så var spesielt tilrettelagt trening det som skulle til i noen perioder, noe som ikke var noe problem. Pr. i dag 6 mnd etter oppstarten har jeg fått 2-3 styrkeøkter og 1 spinningøkt i uka inn i min hverdag. I hip-thrust har jeg økt fra kun vektstang til 80kg, jeg har økt fra kun stang til 77kg i knebøy. Progresjon gir motivasjon. Har fått et hel annet syn på at kosthold og trening henger sammen for å oppnå resultater. Dette samarbeidet har gitt meg en helt ny hverdag med trening, et sunnere kosthold, en sterkere og sunnere kropp :)

Ann Bodil Kosberg

Da jeg oppsøkte Optimal trening var det med et ønske om å gå ned 5kg, det var helt til jeg møtte Benjamin. Første gangen vi møttes stilte Benjamin mange spørsmål for å kartlegge treningen jeg hadde holdt på med, evt skader, utfordringer og hvilke mål jeg hadde. Vi testet også et par øvelser for å sjekke mitt utgangspunkt. Jeg har vært aktiv i så og si hele mitt liv, de siste 5årene har jeg stort sett løpt med noen innskudd av litt styrketrening. Jeg har til tider trent i snitt 4ggr i uken, mens andre ganger har trening fullstendig uteblitt. Resultatene også. Kondisen har vært bra, men kroppen eldes og kroppsformen endres  noe med årene og krever da mer kjærleik! Jeg slet med magen pga feil kosthold og det var nok her jeg syndet mest i forhold til at vekten heller ikke pekte riktig vei. Benjamin satte opp kostholdsplan til meg med gode sunne matretter som funket bra til min forholdsvis hektiske hverdag. Det tok kort tid før jeg så at midjen endret seg og magen ble faktisk helt bra igjen. Jeg fikk god og tett oppfølging, både på trening og per sms, akkurat det jeg trengte for å oppnå de resultatene jeg gjorde og  for å endre min treningshverdag. Benjamin har skrevet boken «styrketrening for jenter» og jeg følte meg veldig trygg med tanke på hans kompetanse. Det ble hovedfokus på baseøvelser og hele tiden riktig teknikk slik at jeg skulle være rustet til å kunne fortsette treningen på egenhånd.   Progresjonen kom raskt både i forhold til hvor sterk jeg ble og hvordan kroppen endret seg. Fokuset ble noe helt annet enn vekt, jeg ble sterkere og kroppen endret seg betraktelig. Midjen ble smalere med 9cm (trodde virkelig ikke jeg hadde så mye å gå på), rumpa løftet seg og ryggen fikk antydning til muskler, samtidig som jeg gikk ned et par kilo. 

Benjamin er en utrolig engasjert og dyktig personlig trener med et sunt og riktig fokus som jeg trygt, og med glede, kan anbefale videre. Han har pushet meg, utfordret meg og  motivert  meg. Det har vært slitsomt, hardt, men utrolig gøy å trene med Benjamin. Han kan svare på alle spørsmål enten det dreier seg om vondter, kosthold, øvelser eller andre  treningsrelaterte spørsmål.

Heidi Kurland
Først hørte jeg litt rundt and onlinecoacher da jeg trengte en skikkelig dytt for å komme i gang igjen. Jeg var så heldig og endte opp med Benjamin, som jeg ikke har angret et sekund over. Jeg har trent en god stund på egenhånd, men det hadde falt litt av pga mye jobbing, jeg slet med å komme i gang igjen og finne tilbake til den treningsgleden jeg hadde. Etter et fantastisk opplegg av Benjamin kom styrken, treningsgleden og resultatene. Det å vite at du må sende inn resultatene gjorde at jeg holdt meg mer i skinnet når det gjaldt kosthold, og med et supert treningsprogram ble jeg sterkere en jeg har vært tidligere på mange av øvelsene. Jeg hadde egentlig gitt opp pullups men med opplegget til Benjamin klarte jeg 3×5 rep på 3 mnd. Benjamin er en meget kunnskapsrik mann og det er ingen tvil om at han vet hva han driver med. Han deler og lærer bort underveis. Han gir et opplegg som gjør at du må sette deg litt inn i både kosthold og trening selv, men dette er så mye bedre en hva jeg har fått tidligere hvor kostholdsplan og alt bare er gitt til meg og når opplegget er ferdig så faller jeg av. Etter endt oppfølging her så vet jeg hva jeg skal gjøre videre og etter 1,5 mnd siden avsluttet opplegg har styrken fortsatt økt, cm og mål har gått videre nedover. Jeg er storfornøyd og synes dette var verdt hver eneste krone, beste investeringen jeg har gjort for meg selv.
Elise Bakke