Referanser

Før jeg startet mitt samarbeid med Benjamin i webcoaching.no, så hadde jeg lite eller ingen kunnskap spesielt rettet mot styrketrening. Skulle jeg trene så var det enten sykling eller en joggetur.

Med et treningsprogram som er tilrettelagt for meg, enkel og oversiktlig nettside og ikke minst en coach som var tilstede når jeg hadde spørsmål og når jeg trengte litt støtte og motivasjon, var det enkelt og komme i gang med styrketreningen. Med 2 småbarn, jobb og en rygg og skulder som ikke ville samarbeidet, så var spesielt tilrettelagt trening det som skulle til i noen perioder, noe som ikke var noe problem. Pr. i dag 6 mnd etter oppstarten har jeg fått 2-3 styrkeøkter og 1 spinningøkt i uka inn i min hverdag. I hip-thrust har jeg økt fra kun vektstang til 80kg, jeg har økt fra kun stang til 77kg i knebøy. Progresjon gir motivasjon. Har fått et hel annet syn på at kosthold og trening henger sammen for å oppnå resultater. Dette samarbeidet har gitt meg en helt ny hverdag med trening, et sunnere kosthold, en sterkere og sunnere kropp :)

Ann Bodil Kosberg

Da jeg oppsøkte Optimal trening var det med et ønske om å gå ned 5kg, det var helt til jeg møtte Benjamin. Første gangen vi møttes stilte Benjamin mange spørsmål for å kartlegge treningen jeg hadde holdt på med, evt skader, utfordringer og hvilke mål jeg hadde. Vi testet også et par øvelser for å sjekke mitt utgangspunkt. Jeg har vært aktiv i så og si hele mitt liv, de siste 5årene har jeg stort sett løpt med noen innskudd av litt styrketrening. Jeg har til tider trent i snitt 4ggr i uken, mens andre ganger har trening fullstendig uteblitt. Resultatene også. Kondisen har vært bra, men kroppen eldes og kroppsformen endres  noe med årene og krever da mer kjærleik! Jeg slet med magen pga feil kosthold og det var nok her jeg syndet mest i forhold til at vekten heller ikke pekte riktig vei. Benjamin satte opp kostholdsplan til meg med gode sunne matretter som funket bra til min forholdsvis hektiske hverdag. Det tok kort tid før jeg så at midjen endret seg og magen ble faktisk helt bra igjen. Jeg fikk god og tett oppfølging, både på trening og per sms, akkurat det jeg trengte for å oppnå de resultatene jeg gjorde og  for å endre min treningshverdag. Benjamin har skrevet boken «styrketrening for jenter» og jeg følte meg veldig trygg med tanke på hans kompetanse. Det ble hovedfokus på baseøvelser og hele tiden riktig teknikk slik at jeg skulle være rustet til å kunne fortsette treningen på egenhånd.   Progresjonen kom raskt både i forhold til hvor sterk jeg ble og hvordan kroppen endret seg. Fokuset ble noe helt annet enn vekt, jeg ble sterkere og kroppen endret seg betraktelig. Midjen ble smalere med 9cm (trodde virkelig ikke jeg hadde så mye å gå på), rumpa løftet seg og ryggen fikk antydning til muskler, samtidig som jeg gikk ned et par kilo. 

Benjamin er en utrolig engasjert og dyktig personlig trener med et sunt og riktig fokus som jeg trygt, og med glede, kan anbefale videre. Han har pushet meg, utfordret meg og  motivert  meg. Det har vært slitsomt, hardt, men utrolig gøy å trene med Benjamin. Han kan svare på alle spørsmål enten det dreier seg om vondter, kosthold, øvelser eller andre  treningsrelaterte spørsmål.

Heidi Kurland